• Bel me terug!

  Geen storing maar wel een vraag?
  We bellen je direct terug.

  Je naam (verplicht)

  Je telefoonnummer


  Of vul ons contact formulier in.
 • STORING

  Dringend hulp nodig bij het oplossen van een storing? Bel ons direct!

  Storing snel opgelost Westra Installatietechniek bv
 •  
 • * STORING*
 •  

Hoe werkt een waterontharder?

U weet nu wat een waterontharder is en wat het doet. Maar hoe werkt een waterontharder nu eigenlijk? Zoals gezegd, bevat hard water calcium- en magnesiumionen. Deze stoffen zijn schadelijk voor uw apparatuur en dan met name voor de verwarmingselementen in uw apparaten. Uw wasmachine en vaatwasser zijn voorbeelden van de grootste verliezers in deze strijd.

Van hard naar zacht water
Een waterontharder is een apparaat dat de calcium- en magnesiuminonen chemisch aan zich bindt en doet neerslaan, of vervangt door een andere stof. Dit kan bijvoorbeeld natrium zijn. Door dit proces vermindert de hardheid van het water. We spreken hierna van zacht water.

Diverse manieren
Een waterontharder kan dit proces op verschillende manier voltooien. Dit kan door middel van een tegenstof, zoals ionenwisselaarshars, of door middel van ultrafiltratie. Bij ultrafiltratie wordt water door een membraan geperst. Het type membraan en het drukverschil in het water bepalen de snelheid waarop het water wordt onttrokken. Deeltjes als cellen van bacterien en ook kalk blijven in dit proces achter.

Advies waterontharders
Er zijn diverse waterontharders die weer op verschillende manieren het filteringsproces volbrengen. Daarnaast is er verschil in montage en er zijn meerdere aanbieders. Welk systeem is nou het meest geschikt voor uw woning? Wij geven u graag het juiste advies. Neem hier contact met ons op voor gratis advies.