• Bel me terug!

  Geen storing maar wel een vraag?
  We bellen je direct terug.

  Je naam (verplicht)

  Je telefoonnummer


  Of vul ons contact formulier in.
 • STORING

  Dringend hulp nodig bij het oplossen van een storing? Bel ons direct!

  Storing snel opgelost Westra Installatietechniek bv
 •  
 • * STORING*
 •  

Water

Water. Of het nu gaat om een complete warm- en koud waterinstallatie, of alleen om het aanleggen van een kraan, het aanleggen of verleggen van waterleidingen moet zorgvuldig gebeuren. Zo voorkom je  dat je te maken krijgt met lekkages of andere problemen.

Welk materiaal?

Voor waterleidingen wordt meestal roodkoperen buis gebruikt. Deze koperen buis is er in een harde en een zachte uitvoering. Daarnaast wordt er tegenwoordig ook steeds meer gebruikt gemaakt van kunststof leidingen. De voordelen hiervan is dat deze goedkoper zijn en dat er sneller mee te werken is. De nadelen zijn echter dat er veel verschillende typen zijn van deze kunststof buizen. Niet alle typen kunststof buis zijn geschikt voor zowel koud als warm water. Westra Installatietechniek beschikt over special pers-gereedschap om de kunststofleidingen te koppelen waarna de leidingen in de muur of vloer weggewerkt worden.

Waterleidingen in of op de muur?

Het oogt het mooist wanneer je leidingen in de muur of vloer verwerkt zijn. Een nadeel hierbij is echter wel dat je niet meer makkelijk bij je leidingwerk kan zodra de muren zijn afgewerkt. Hierdoor worden eventuele werkzaamheden erg lastig. Maak bij waterleidingen in de muur of vloer daarom zo min mogelijk gebruik van koppelingen en zorg dat de leidingen goed gesoldeerd worden. Zo ben je verzekerd van een waterdichte leiding. Zorg er ook voor dat je een duidelijk beeld hebt van waar de leidingen in je muur lopen, zodat je daar rekening mee kan houden als je bijvoorbeeld gaat boren.

Leidingwerk dat op de muur bevestigd is, ziet er vaak en stuk minder mooi uit. Een groot voordeel hiervan is echter wel dat het makkelijker aan te leggen is en dat de leidingen in de toekomst gemakkelijk verlegd kunnen worden. Daarnaast zie je een eventuele lekkage meteen en is deze ook makkelijker te verhelpen bij een waterleiding op de muur.

Hoe verbind je waterleidingen?

Zoals hierboven al kort genoemd werd kan je bij waterleidingen in de muur of vloer de verbindingen het beste solderen. Bij leidingwerk dat op de muur komt kan je ook knelfittingen gebruiken. Het werken met knelfittingen gaat een stuk sneller dan alles solderen.

Wil jij een waterleiding laten aanleggen?

Wil jij een waterleiding laten aanleggen? Of wil je jouw bestaande waterleiding laten verleggen? Neem dan contact met ons op. Westra installatietechniek zorgt ervoor dat het altijd op een vakkundige en betrouwbare manier gebeurt. Wij maken gebruik van materialen van hoogwaardige kwaliteit en testen je leidingen na het leggen nauwkeurig. Hierdoor is de kans op lekkages minimaal. Wil jij meer weten over wat we voor jou kunnen betekenen? Of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul dan ons contactformulier in, of bel ons op 050-3022844. Wij zijn je graag van dienst!

Je naam (verplicht)

Je telefoonnummer (verplicht)

Je email (verplicht)

Onderwerp

Jouw vraag

Neem de code hieronder over
captcha