• Bel me terug!

  Geen storing maar wel een vraag?
  We bellen je direct terug.

  Je naam (verplicht)

  Je telefoonnummer


  Of vul ons contact formulier in.
 • STORING

  Dringend hulp nodig bij het oplossen van een storing? Bel ons direct!

  Storing snel opgelost Westra Installatietechniek bv
 •  
 • * STORING*
 •  

Onderhoud waterontharder

Omdat u graag zo lang mogelijk profijt wilt hebben is het belangrijk om eens per jaar onderhoud uit te laten voeren aan uw waterontharder. Dit voorkomt eventuele storingen en zorgt ervoor dat uw apparaat optimaal blijft werken.

Welk onderhoud heeft een waterontharder nodig?
Omdat een waterontharder aangesloten is op het water dat u dagelijks consumeert is het belangrijk om de kwaliteit van het uitgevoerde water op peil te houden. Hiervoor worden jaarlijks de volgende punten gecontroleerd:

– Het water wordt zowel voor als achter de waterontharder gecontroleerd op de hoeveelheid kalk en magnesium om te zien hoe effectief het apparaat nog werkt.
– De ontharder wordt gecontroleerd op lekken.
– De onthardingsharsen worden gereinigd met een desinfectant.
– De kleppen worden gereinigd en gesmeerd.
– De dichtingen worden gecontroleerd en eventueel vervangen.
– De zoutbak wordt gecontroleerd.
– De waterontharder wordt schoongemaakt.

Welk onderhoud aan de waterontharder kunt u zelf doen?
Een aantal keer per jaar is het nodig om het apparaat te reinigen met onthardingszout. Dit wordt gedaan om het regeneratieproces (het verwijderen van de kalkdeeltjes van de kunstharsballetjes) optimaal te laten verlopen. Het reinigen gebeurt automatisch, het enige dat u zelf moet doen is af en toe de zoutbak aanvullen met nieuw zout dat gebruikt wordt in dit regenratieproces.

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Wij maken gratis voor u een offerte op maat waarin we alle werkzaamheden in kaart brengen. U ontvangt van ons een volledig overzicht van de te verrichten diensten inclusief de prijzen. Uiteraard verplicht het aanvragen van een offerte u tot niets.

Vraag hier uw offerte op maat aan.