• Bel me terug!

  Geen storing maar wel een vraag?
  We bellen je direct terug.

  Je naam (verplicht)

  Je telefoonnummer


  Of vul ons contact formulier in.
 • STORING

  Dringend hulp nodig bij het oplossen van een storing? Bel ons direct!

  Storing snel opgelost Westra Installatietechniek bv
 •  
 • * STORING*
 •  

Veelgestelde vragen zonnepanelen

Welke financiering is er mogelijk voor zonnepanelen?
Er zijn verschillende manieren om zonnepanelen te financieren. Niet alleen voor bedrijven wordt duurzame energie op deze manier mogelijk gemaakt, maar ook voor particulieren.
Er zijn een aantal verschillende manieren waarop u zonnepanelen kunt financieren. De belangrijkste financierings(hulp)middelen zijn:

– BTW teruggaaf bij investering in zonnepanelen
– Zonnepanelen via uw energieleverancier
– Financiering via de bank
– Crowdfunding (via bijv. www.zonnepanelenvoorelkaar.nl)
– Financiering als een bedrijf

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?
Niet alle daken zijn even geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Of het mogelijk is om met zonne-energie te gaan werken is afhankelijk van de locatie van uw huis, de richting waarop uw dak gericht staat, het type dak en het aantal panelen dat u wilt plaatsen.
Via www.zonatlas.nl kunt u controleren of uw dak geschikt is voor de plaatsing van zonnepanelen.

Bestaat er nog subsidie voor zonnepanelen?
In 2016 is er helaas geen landelijke subsidie meer voor de aanschaf van zonnepanelen. In sommige gevallen zijn er vanuit de lokale politiek wel mogelijkheid voor subsidie of financiering. Of dit in uw geval mogelijk is kunt u controleren via www.energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is er een zeer interessant alternatief dat u kan helpen bij de aanschaf van zonnepanelen. Het gaat hierbij om de BTW teruggaaf van 21%. Hieronder kunt u lezen wat deze btw teruggaaf inhoudt.

Wat houdt de BTW teruggave voor zonnepanelen in?
In 2016 kunt u als particulier gebruik maken van een teruggaaf van 21% BTW. Deze teruggaaf geldt voor de volledige investering op zowel de aanschafkosten als het materiaal. Deze regeling wordt mogelijk gemaakt doordat de consument bij teruglevering van stroom aan het net gezien kan worden als ondernemer. Het is echter niet noodzakelijk om hiervoor ingeschreven te zijn bij de Kamer van Koophandel. Doorberekend is de terugvordering van de BTW voordeliger dan de voorheen gegeven subsidie.

Wat is de beste plek voor zonnepanelen?
Om optimaal rendement te behalen met uw zonnepanelen is het van belang om deze op de juiste manier te plaatsen. Idealiter plaatst u de panelen gericht op het zuiden onder een hoek van 36 graden. Een kleine afwijking hierop is niet meteen desastreus, maar u wilt natuurlijk wel optimaal gebruik maken van de mogelijkheden die uw nieuwe systeem u biedt.

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Wij maken gratis voor u een offerte op maat waarin we alle werkzaamheden in kaart brengen. U ontvangt van ons een volledig overzicht van de te verrichten diensten inclusief de prijzen. Uiteraard verplicht het aanvragen van een offerte u tot niets.

Vraag hier uw offerte op maat aan.