• Bel me terug!

  Geen storing maar wel een vraag?
  We bellen je direct terug.

  Je naam (verplicht)

  Je telefoonnummer


  Of vul ons contact formulier in.
 • STORING

  Dringend hulp nodig bij het oplossen van een storing? Bel ons direct!

  Storing snel opgelost Westra Installatietechniek bv
 •  
 • * STORING*
 •  

Advies over waterontharders

Water met een waterhardheid van 4dH (Duitse Hardheid) of hoger draagt een verhoogde hoeveelheid kalk en magnesium met zich mee. Deze “harde” stoffen zorgen voor verkalking van de verwarmingselementen in apparaten. (bijvoorbeeld uw koffiezetter, wasmachine en andere apparaten die gebruik maken van water)
Daarnaast vormen zich ook kalkvlekken op tegels in de badkamer/douche en op de kranen.
Gelukkig kunt u deze kalkvlekken en kalkafzet tegen gaan.

Het ontharden van water
Het “zachter” maken van water kunt u doen door gebruik te maken van een waterontharder. Deze waterontharders verwijderen de kalk en magnesiumdeeltjes in het water waardoor u minder last heeft van kalkafzettingen in apparaten en vlekken op uw tegels en kranen.
De waterontharder wordt direct na de watermeter geplaatst waardoor er ook door uw CV ketel “zacht” water. Dit heeft weer tot gevolg dat er minder energie nodig is om het water te verwarmen. Een waterontharder zorgt dus ook nog voor een kleine besparing op uw energierekening.

Werking van een waterontharder
Een waterontharder werkt niet met een traditioneel filter, maar werkt door het water dat binnenkomt in uw woning door een cilinder met kunstharskorrels te leiden. De kalk- en magnesiumdeeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels waarna het water “zacht” gemaakt is. Een paar keer per jaar dient u de kunstharskorrels te ontdoen van de opbouw van kalk en magnesium door onthardingszout door de waterontharder te spoelen.
Bij normaal gebruik kan een waterontharder 10 tot wel 25 jaar meegaan waardoor het apparaat ook langdurig duurzaam is.

Westra installatietechniek maakt alleen gebruik van hoge kwaliteit waterontharders van het topmerk Fegon Aquastar. Hierdoor weet u zeker dat u jarenlang plezier en besparing heeft wanneer u door ons uw waterontharder laat installeren.

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Wij maken gratis voor u een offerte op maat waarin we alle werkzaamheden in kaart brengen. U ontvangt van ons een volledig overzicht van de te verrichten diensten inclusief de prijzen. Uiteraard verplicht het aanvragen van een offerte u tot niets.

Vraag hier uw offerte op maat aan.