• Bel me terug!

  Geen storing maar wel een vraag?
  We bellen je direct terug.

  Je naam (verplicht)

  Je telefoonnummer


  Of vul ons contact formulier in.
 • STORING

  Dringend hulp nodig bij het oplossen van een storing? Bel ons direct!

  Storing snel opgelost Westra Installatietechniek bv
 •  
 • * STORING*
 •  

Zonnepanelen kopen

Zonnepanelen kopen
Voordat u over gaat tot de aanschaf van zonnepanelen, is het handig inzicht te krijgen in een aantal zaken. Deze zaken helpen u bij beslissingen en eventuele keuzes waarmee u te maken gaat krijgen.

Soorten zonnepanelen
Bij de aankoop van zonnepanelen kunt u kiezen tussen verschillende soorten, te weten:
monokristallijn zonnepanelen
polykristallijn zonnepanelen
dunne film zonnepanelen

Monokristallijn zonnepanelen
Dit zijn zwarte zonnepanelen met een relatief hoog rendement. Monokristtalijn zonnepanelen kunnen een rendement halen van wel 17%. Teven heeft het een hoog vermogensbehoud; na 10 jaar is dit 92% en na 25 jaar is dit nog 82%. Deze zonnepanelen hebben een ander productieproces en zijn in aanschaf duurder dan de polykristallijn.

Polykristallijn zonnepanelen
Dit zijn blauw/paarse zonnepanelen en hebben een lager rendement dan de hierboven genoemde panelen. De aanschafprijs is dan ook lager. Het vermogensbehoud is ook iets lager, namelijk na 10 jaar 90% en na 25 jaar 80%.

Dunne film zonnepanelen
Zoals de naam doet vermoeden, is de dunne film paneel dunner dan de monokristallijn en polykristallijn paneel. De dunne film panelen hebben een groter rendement bij difuus (dag) licht of schaduw. Ze zijn wel minder efficient en daarom zijn ze geschikter voor zeer grote daken of veldsystemen. Tevens zijn ze daarom in prijs lager.

Daktype
Uw daktype is erg van belang bij het kopen van zonnepanelen. Heeft u een schuin dak? Dan is de hellingshoek belangrijk. Dit wordt namelijk dezelfde hellingshoek als die van de panelen. In Nederland zijn zonnepanelen het meest rendabel als deze geplaats worden in een hellingshoek van 30 tot 40 graden.

Opbrengst
Zonnepanelen werken niet alleen in fel zonlicht, maar ook bij difuus licht, dus bij bewolking. Hierdoor zijn zonnepanelen ook in Nederland uiterst rendabel. Hieronder een korte uitleg hoe de opbrengst uit zonnepanelen berekent kan worden.

Het maximale vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Gemideld hebben zonnepanelen een vermogen van 250 Wp.
Het energieverbruik van een huishouden wordt uitgedrukt in kiloWattuur (kWh). Hoeveel kWh een zonnepaneel oplevert, kunt u bereken door het aantal Wp te vermenigvuldigen met 0,85. Dat is de omrekenfactor in Nederland.
De gemiddelde prijs voor stroom in Nederland is € 0,23 per kWh.

Om nu de opbrangst te berekenen dient u het aantal kWh dat uw panelen opleveren te vermenigvuldigen met de huidige stroomprijs.

Voorbeeld: U heeft een zonnepanelensysteem met een maximaal vrmogen van 5.000 Wp. Deze levert u jaarlijks 4.250 kWh aan energie op (5.000 Wp x 0,85). Dit zou betekenen dat u per jaar € 977,50 bespaart (4.250 kWh x € 0,23).

Wilt u weten wat u kunt besparen? Neem contact met ons op.

Merken zonnepanelen
Naast diverse type zonnepanelen zijn er ook nog vele merken. Om te zien welke merken dit zijn en wat zij te bieden hebben, klikt u hier.

Prijs zonnepanelen
Zonnepanelen verschillen per type, merk en in prijs. Voor een overzicht in prijzen, klikt u hier.

Woonlasten omlaag brengen? Investeer in zonnepanelen!