Advies CV ketel

Wanneer u een keuze moet gaan maken voor een nieuwe cv ketel zijn er verschillende zaken waar u op moet letten. Onderstaand kunt u de belangrijkste punten vinden waarop u moet letten wanneer u een nieuwe ketel wilt gaan aanschaffen.

VR ketel, HR ketel of HRe ketel
Afhankelijk van uw woning en uw specifieke wensen zijn er verschillende mogelijkheden wanneer u een nieuwe CV ketel gaat aanschaffen. Elk van deze opties heeft zijn eigen voor- en nadelen en ze hebben tevens elk hun eigen prijskaartje. Onderstaand vindt u een overzicht van de verschillende ketels die wij u kunnen leveren.

VR ketel: Hoewel een VR ketel een lager rendement heeft dan de HR ketel of Hre ketel heeft deze nog steeds een effici├źntie van 90%. Dit is al snel een verbetering van 5-10% ten opzichte van de traditionele ketels.

HR ketel: Zoals de naam reeds doet vermoeden, hebben de huidige HR ketels een hoger rendement dan de VR ketels. Het rendement van HR ketels zit op 100%. Dit houdt in dat alle energie wordt omgezet naar nuttige warmte.

Hre ketel: Bij de Hre ketels ligt het rendement net als bij de HR ketels op 100%. Ook hier gaat er dus geen energie/warmte verloren. Het verschil met de HR ketel zit hem in de Comfort Waarde. Deze Comfort Waarde (CW) bepaalt in welke mate u gelijktijdig water kunt verwarmen voor bijvoorbeeld het gelijktijdig douchen en koken.

Als laatste is het vermogen van de ketel belangrijk om te weten. Op basis van de gewenste temperatuur in huis en de inhoud van uw woning kunnen we samen met u een berekening maken van het benodigde vermogen van uw nieuwe ketel.

Uw CV ketel is een langdurige investering
De gemiddelde levensduur van een CV installatie is ongeveer 15 jaar. Hierdoor is de aanschaf van een nieuwe ketel een duurzame investering voor de komende jaren. Gecombineerd met de besparing die u realiseert door het hogere rendement kan deze besparing al snel uit.

Veilig en professioneel geinstalleerd
Wanneer u besluit om over te gaan tot aanschaf van een nieuwe ketel wordt het zeer sterk aangeraden om deze door de professional te installeren. Niet alleen zorgen wij ervoor dat de ketel geïnstalleerd is om een zo hoog mogelijk rendement te behalen, we zorgen er ook voor dat de ketel op een veilige manier geplaatst wordt.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag vrijblijvend een prijs op! We adviseren u graag.

prijs opvragen
CV ketels

Waarom Westra?

  • Ruim 15 jaar ervaring
  • 5 jaar garantie op onze werkzaamheden
  • Lid van UNETO-VNI, dus garant voor kwaliteit
  • Gratis advies en offerte