Warmtepomp

Wilt u graag uw huis milieuvriendelijk verwarmen? Dan is een warmtepomp een uitstekende oplossing! De warmtepomp is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het aanschaffen van een warmtepomp vereist enige kennis. Lees hier uw informatie over warmtepompen.

Werking van een warmtepomp
Een warmtepomp is een apparaat dat laagwaardige energie omzet in hoogwaardige energie. Het verwarmt iets met een koude temperatuur naar een hoge temperatuur. De energie wordt gewonnen uit aarde, water of lucht. Deze energiebronnen zijn gratis. Er is alleen wel betaalde energie nodig om de warmtepomp aan het werk te zetten. Dit wordt in het algemeen hulpenergie genoemd. Westra Installatietechniek werkt met ECO Forest Warmtepompen. Deze warmtepompen zijn van hoge kwaliteit en zijn tot 5x efficienter dan traditionele verwarmingssystemen.

Installatie van de warmtepomp
Het installeren van een warmtepomp is een klus die best gecompliceerd is. Er moeten twee verschillende kanten van het systeem opgebouwd worden. Allereerst moet er een captivatiesysteem opgebouwd worden dat ongeveer 60 centimeter diep wordt ingegraven om de aardwarmte te verzamelen. Vervolgens moet in de vloer van de te verwarmen ruimten een emissiesysteem worden neergelegd om de warmte daadwerkelijk kwijt te kunnen. Via de compressor wordt het verwarmde water onder druk gezet en gedistribueerd.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag vrijblijvend een prijs op! We adviseren u graag.

prijs opvragen
Warmtepomp

Waarom Westra?

  • Ruim 15 jaar ervaring
  • 5 jaar garantie op onze werkzaamheden
  • Lid van UNETO-VNI, dus garant voor kwaliteit
  • Gratis advies en offerte