Advies warmtepomp

In de basis is een verwarmingssysteem met een warmtepomp een gesloten systeem. Hierbij wordt het water in het systeem opgewarmd doordat het water door buizen loopt die ongeveer 60cm diep in de grond zijn ingegraven. Hier nemen ze aardwarmte op, waardoor de temperatuur van het water stijgt. Vervolgens wordt het water in een compressor onder druk gebracht, waardoor de temperatuur verder stijgt.
De volgende stap vindt plaats in het emissiegedeelte van het systeem. Hier wordt het water door buizen in de vloer van uw woning geleid, waar het zijn warmte kan afgeven aan de woning. Tijdens dit emissieproces wordt het water omgezet naar condens. De condens koelt af en wordt weer naar het captivatiegedeelte geleid waar het proces weer van voren af aan begint.

Is een warmtepomp de juiste keuze voor u?
Bij het bepalen of een warmtepomp de juiste keuze voor u is, zijn een groot aantal factoren van belang. Er wordt onder andere gekeken naar het soort woning (nieuwbouw of bestaand), het warmteverbuik dat de woning jaarlijks heeft, de mate van isolatie van de woning en hoeveel ruimte u heeft rondom het huis voor het externe deel van het systeem. Het aanleggen van een warmtepomp systeem is dus maatwerk. We gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden voor een warmtepomp te bespreken.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag vrijblijvend een prijs op! We adviseren u graag.

prijs opvragen
Warmtepomp

Waarom Westra?

  • Ruim 15 jaar ervaring
  • 5 jaar garantie op onze werkzaamheden
  • Lid van UNETO-VNI, dus garant voor kwaliteit
  • Gratis advies en offerte