Slimme thermostaat

Naast het verhogen van het rendement van de verbranding van de ketel, kunt u ook aanzienlijke besparing realiseren door het optimaliseren van uw stookgedrag. Hiervoor zijn er tegenwoordig verschillende slimme thermostaten beschikbaar. Vaak worden deze aangeboden door de energie leveranciers, maar wat veel mensen niet weten is dat deze thermostaten ook los verkrijgbaar zijn. Zo kan iedereen profiteren van de besparingen door beter inzicht in uw verbruik en hierop uw stookgedrag aan te passen.

Zelflerende besparingen
Een slimme thermostaat zorgt voor een aantal verschillende vormen van besparing. Allereerst bieden de slimme thermostaten de mogelijkheid om op afstand bediend te worden. Hierdoor hoeft u niet meer bij thuiskomst de verwarming in een keer hoog aan te zetten, maar zal de slimme thermostaat de temperatuur geleidelijk op het juiste peil brengen en houden. Dit betekend niet alleen dat u in een warm huis thuiskomt, maar het is ook nog eens energiezuiniger dan wanneer u de temperatuur ineens opvoert. Daarnaast leert de thermostaat op deze manier patronen in uw gedrag te ontdekken. Op termijn kan de thermostaat dan automatisch herkennen wanneer de temperatuur ’s avonds naar beneden kan gaan, of wanneer ’s ochtends de temperatuur omhoog gebracht moet worden.

Informatie als sleutel tot besparing
Naast de zelflerende functie van de slimme thermostaat, is het ook een voordeel dat u zult ondervinden dat de thermostaat informatie voor u verzamelt en deze maandelijks rapporteert. Aan de hand van deze informatie wordt u bewust van uw energieverbruik en kunt u hierop aanpassingen maken. Het maximale resultaat dat u hiermee kunt gaan bereiken is een verlaging van uw energiekosten van 20%.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag vrijblijvend een prijs op! We adviseren u graag.

prijs opvragen
CV ketels

Waarom Westra?

  • Ruim 15 jaar ervaring
  • 5 jaar garantie op onze werkzaamheden
  • Lid van UNETO-VNI, dus garant voor kwaliteit
  • Gratis advies en offerte