Waterontharders

Een waterontharder is een apparaat dat de hardheid van water vermindert. Hiermee voorkomt u verslechterde prestaties van bijvoorbeeld uw wasmachine, kalkaanslag in uw douche en verzacht u de kans op huidklachten als droogte en eczeem. Het heeft effect op uw jaarlijkse kosten en uw lichaam.

Wat is hard water en wat doet het?
Hard water is schadelijk voor apparatuur waar een verwarmingselement in zit, zoals een vaatwasser of een wasmachine. Hoe kan dit? Hard water bevat de stoffen calcium en magnesium (calcium- en magnesiumionen). Deze stoffen slaan neer op het mechanisme van apparatuur. En dan met name op het verwarmingselement. Dit betekent een slechtere prestatie van uw apparatuur. Voor uw wasmachine geldt dat u steeds meer wasmiddel moet gebruiken om tot hetzelfde resultaat te komen.
Een andere werking van hard water is wanneer we kijken naar uw douche. Hard water veroorzaakt namelijk kalkaanslag. Dit is te zien aan de witte randen aan uw douchekop en/of douchewand. Uw huid droogt letterlijk uit door hard water.

De oplossing tegen hard water
De hardheid van water kan worden verminderd door middel van een waterontharder. Een waterontharder is een apparaat dat de calcium- en magnesiuminonen chemisch aan zich bindt en doet neerslaan of vervangt door een andere stof. Dit kan bijvoorbeeld natrium zijn. Door dit proces vermindert de hardheid van het water. We spreken hierna van zacht water.

Diverse manieren
Een waterontharder kan dit proces op verschillende manier voltooien. Dit kan door middel van een tegenstof, zoals ionenwisselaarshars of door middel van ultrafiltratie. Bij ultrafiltratie wordt water door een membraan geperst. Het type membraan en het drukverschil in het water bepalen de snelheid waarop het water wordt onttrokken. Deeltjes als cellen van bacteriën en ook kalk blijven in dit proces achter.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag vrijblijvend een prijs op! We adviseren u graag.

prijs opvragen
Waterontharders

Waarom Westra?

  • Ruim 15 jaar ervaring
  • 5 jaar garantie op onze werkzaamheden
  • Lid van UNETO-VNI, dus garant voor kwaliteit
  • Gratis advies en offerte