Kosten zonnepanelen

Het aanschaffen en laten installeren van een systeem voor de winning van zonne-energie kan een grote investering zijn. Daarom is het belangrijk om te weten waar u op moet letten voor u overgaat tot aanschaf. Net als bij andere producten zijn er verschillende fabrikanten van zonnepanelen en overige apparatuur die u nodig heeft.

Investering versus besparing
Bij de keuze voor het systeem dat u wilt installeren is het belangrijk om niet alleen te kijken naar de initiƫle investering die de zonnepanelen u kosten, maar ook de besparing die u gaat realiseren mee te nemen in uw berekening. Afhankelijk van de ruimte die u op uw dak heeft en het aantal panelen dat u daarop kunt plaatsen, kan het mogelijk zijn om te voorzien in uw volledige energiebehoefte en zelfs terug te leveren aan het net. Bij kleinere ruimte kan het ook al lonend zijn om door middel van een aantal panelen gedeeltelijke besparing te realiseren op uw jaarlijkse energie kosten.

Prijzen per type zonnepaneel
Er zijn verschillende soorten zonnepanelen beschikbaar die elk hun eigen eigenschappen en prijsklasse hebben. De belangrijkste drie soorten panelen die op dit moment beschikbaar zijn, zijn monokristallijn panelen, polykristallijn panelen en dunne film panelen. De mono- en polykristallijn panelen zijn op dit moment het meest gebruikt en leveren ook een hoger rendement dan de dunne film panelen. Op dit moment leveren de monokristallijn panelen het hoogste rendement, waardoor deze ook iets duurder zijn dan de polykristallijn variant.
Afhankelijk van uw wensen en de mogelijkheden van uw woning kunnen we samen met u een duidelijk beeld scheppen van wat in uw geval de ideale samenstelling is van de zonne-energie installatie.

 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag vrijblijvend een prijs op! We adviseren u graag.

prijs opvragen
Zonnepanelen

Waarom Westra?

  • Ruim 15 jaar ervaring
  • 5 jaar garantie op onze werkzaamheden
  • Lid van UNETO-VNI, dus garant voor kwaliteit
  • Gratis advies en offerte