Zonnepanelen kopen

In principe zijn er twee verschillende soorten zonnepanelen, met ieder hun eigen voordeel. Deze soorten zijn polykristallijne zonnepanelen en  monokristallijne zonnepanelen. Omdat we begrijpen dat de keuze voor de beste zonnepanelen soms moeilijk kan zijn, lichten we de twee soorten hieronder voor u toe.

Polykristallijne zonnepanelen: deze panelen zijn vaak blauw van kleur en hebben een metalen rand. Doordat deze zonnepanelen een stuk goedkoper zijn dan kristallijne, worden ze vaker gebruikt voor grotere projecten, zoals bij grotere gebouwen.

Monokristallijne zonnepanelen: deze zijn iets populairder dan de polykristallijne variant. Dit komt vooral door het feit dat deze panelen licht efficiënter kunnen omzetten in elektriciteit. Maar ook het oog wil wat: door hun strakke zwarte kleur, staan deze zonnepanelen erg stijlvol op uw dak.

Daktype
Uw daktype is erg van belang bij het kopen van zonnepanelen. Heeft u een schuin dak? Dan is de hellingshoek belangrijk. Dit wordt namelijk dezelfde hellingshoek als die van de panelen. In Nederland zijn zonnepanelen het meest rendabel als deze geplaats worden in een hellingshoek van 30 tot 40 graden.

Opbrengst
Zonnepanelen werken niet alleen in fel zonlicht, maar ook bij difuus licht, dus bij bewolking. Hierdoor zijn zonnepanelen ook in Nederland uiterst rendabel. Hieronder een korte uitleg hoe de opbrengst uit zonnepanelen berekent kan worden.

Het maximale vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Gemiddeld hebben zonnepanelen een vermogen van 250 Wp. Het energieverbruik van een huishouden wordt uitgedrukt in kiloWattuur (kWh). Hoeveel kWh een zonnepaneel oplevert, kunt u bereken door het aantal Wp te vermenigvuldigen met 0,85. Dat is de omrekenfactor in Nederland. De gemiddelde prijs voor stroom in Nederland is € 0,23 per kWh. Om nu de opbrengst te berekenen, dient u het aantal kWh dat uw panelen opleveren te vermenigvuldigen met de huidige stroomprijs. Voorbeeld: U heeft een zonnepanelensysteem met een maximaal vermogen van 5.000 Wp. Deze levert u jaarlijks 4.250 kWh aan energie op (5.000 Wp x 0,85). Dit zou betekenen dat u per jaar € 977,50 bespaart (4.250 kWh x € 0,23).

Wilt u weten wat u kunt besparen? Neem contact met ons op.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag vrijblijvend een prijs op! We adviseren u graag.

prijs opvragen
Zonnepanelen

Waarom Westra?

  • Ruim 15 jaar ervaring
  • 5 jaar garantie op onze werkzaamheden
  • Lid van UNETO-VNI, dus garant voor kwaliteit
  • Gratis advies en offerte