Led verlichting

Naast de technische werkzaamheden op het gebied van electra en CV, is duurzaamheid een belangrijk speerpunt van Westra Installatietechniek. Dit komt ruimschoots naar voren in onze expertise op het gebied van zonne-energie, maar zeker ook op het gebied van duurzame verlichting.

Van spaarlamp naar LED verlichting
Sinds een aantal jaren is het produceren van conventionele gloeilampen aan banden gelegd. De reeds geproduceerde lampen mochten nog verkocht worden, maar wanneer deze uitverkocht zijn, worden ze in de schappen vervangen door spaarlampen. Deze spaarlampen hebben een langere levensduur dan de conventionele gloeilamp en leveren qua verbruik een besparing op van ongeveer 80%. De laatste jaren zien we echter een volgende stap in besparing op komen. Het gaat hierbij om LED verlichting. Deze LED lampen hebben een gemiddelde levensduur die kan oplopen tot 25 jaar en zijn zelfs 90% zuiniger in het verbruik dan de gloeilampen.

Wat is LED verlichting?
LED is een afkorting voor ‘Light Emitting Diode’ oftewel lichtgevende diodes. Een diode is een halfgeleider die licht geeft als er in een bepaalde richting stroom doorheen komt. Een LED bestaat uit een bedradingsframe, een chip en een behuizing die de chip beschermd. LED verlichting kan verschillende lichtsterktes en kleurweergave hebben, afhankelijk¬†van de materialen waaruit de led is opgebouwd.

Een goed plan voor optimale besparingen
Westra Installatietechniek helpt u graag een zo groot mogelijke besparing te realiseren. Dit doen we door het opstellen van een uitgebreid verlichtingsplan. Dit kan gedaan worden voor uw bestaande woning, maar ook voor uw nieuwbouwwoning is het mogelijk om een uitgebreid verlichtingsplan op te stellen, om te zorgen dat u zo veel mogelijk rendement behaalt met uw nieuwe LED verlichting.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag vrijblijvend een prijs op! We adviseren u graag.

prijs opvragen
Led verlichting

Waarom Westra?

  • Ruim 15 jaar ervaring
  • 5 jaar garantie op onze werkzaamheden
  • Lid van UNETO-VNI, dus garant voor kwaliteit
  • Gratis advies en offerte