Advies waterontharders

Water met een waterhardheid van 4dH (Duitse Hardheid) of hoger draagt een verhoogde hoeveelheid kalk en magnesium met zich mee. Deze “harde” stoffen zorgen voor verkalking van de verwarmingselementen in apparaten (bijvoorbeeld uw koffiezetter, wasmachine en andere apparaten die gebruik maken van water). Daarnaast vormen zich ook kalkvlekken op tegels in de badkamer/douche en op de kranen.
Gelukkig kunt u deze kalkvlekken en kalkafzet tegen gaan.

Het ontharden van water
Het “zachter” maken van water kunt u doen door gebruik te maken van een waterontharder. Deze waterontharders verwijderen de kalk en magnesiumdeeltjes in het water waardoor u minder last heeft van kalkafzettingen in apparaten en vlekken op uw tegels en kranen.
De waterontharder wordt direct na de watermeter geplaatst waardoor er ook door uw CV ketel “zacht” water. Dit heeft het gevolg dat er minder energie nodig is om het water te verwarmen. Een waterontharder zorgt dus ook nog voor een kleine besparing op uw energierekening.

Werking van een waterontharder
Een waterontharder werkt niet met een traditioneel filter, maar werkt door het water dat binnenkomt in uw woning door een cilinder met kunstharskorrels te leiden. De kalk- en magnesiumdeeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels waarna het water “zacht” gemaakt is. Een paar keer per jaar dient u de kunstharskorrels te ontdoen van de opbouw van kalk en magnesium door onthardingszout door de waterontharder te spoelen.
Bij normaal gebruik kan een waterontharder 10 tot wel 25 jaar meegaan waardoor het apparaat ook langdurig duurzaam is.

Westra installatietechniek maakt alleen gebruik van hoge kwaliteit waterontharders van het topmerk Fegon Aquastar. Hierdoor weet u zeker dat u jarenlang plezier en besparing heeft wanneer u door ons uw waterontharder laat installeren.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag vrijblijvend een prijs op! We adviseren u graag.

prijs opvragen
Waterontharders

Waarom Westra?

  • Ruim 15 jaar ervaring
  • 5 jaar garantie op onze werkzaamheden
  • Lid van UNETO-VNI, dus garant voor kwaliteit
  • Gratis advies en offerte